با سلام خدمت همراهان گرامی، در این مقاله از گروه انبوه سازان هوتن به بررسی در مورد قواعد طراحی داخلی ساختمان بپردازیم تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید. دکوراسیون داخلی به هنر و دانش تزئینات داخلی اشاره می کند. نمای داخلی یک ساختمان بیانگر طراحی دکوراسیون یا طراحی داخلی آن است توسط طراحی داخلی ساخته می شود. هر کسی که تا به حال خانه اش را تزئین کرده در طراحی دکوراسیون منزل خود شرکت کرده است. یک سری اصول طراحی داخلی منزل وجود دارد که میتوانند شما را قدم به قدم در طراحی خانهتان راهنمایی کند. فرقی نمیکند که از چه سبک دکوراسیونی برای فضای زندگیتان استفاده میکنید.
در این مقاله به بیان مسائل زیر میپردازیم:
-قواعد طراحی داخلی ساختمان
-جمع بندی
.
.
.
قواعد طراحی داخلی ساختمان:
طراحی و دکوراسیون داخلی هنری است که می تواند دو اثر متفاوت را به دنبال داشته باشد. این فرآیند می تواند باعث بروز سردرگمی، نامتعادلی و گیجی شود و هم می تواند حس آرامش و یکپارچگی و تعادل را القا کند.
قواعد طراحی داخلی ساختمان
قطعا هیچ کس دوست ندارد در فضایی بماند که نمی تواند آرامش و شادی لازم را القا کند. هدف اصلی از طراحی و دکوراسیون داخلی هر خانه ای دستیابی به نقطه آرامش و زیبایی مطلق است. خانه به مکانی برای دور شدن از استرس و دریافت حس شادی و خشنودی تبدیل شود. در ادامه به بررسی این اصول و قواعد میپردازیم:
۱.برقراری تعادل در دکوراسیون داخلی:
توازن و تعادل به توزیع برابر اجسام در اتاق به لحاظ بصری گفته می شود. بالانس به ۳ دسته جداگانه شامل بالانس متقارن، نامتقارن و شعاعی تقسیم بندی می شود. بالانس متقارن در طراحی سنتی به چشم می خورند اصل اساسی در این توازن براساس روش های سنتی قرار دادن اشیا بصورت آینه ای در روبروی هم می باشد.
برقراری تعادل در دکوراسیون داخلی
بالانس نامتقارن روش متداول طراحی داخلی این روزها است که در سبک مدرن به تکرار دیده می شود. توازن به وسیله قرار دادن اشیایی متفاوت، اما از لحاظ بصری هم وزن به دست می آید. در حالت کلی تقارن بین اجسام و حالات و مکان قرارگیری آن ها مشاهده نمی کنید. هارمونی زیبایی بین آن ایجاد شده است در واقع می توان گفت بالانس نا متقارن خودمانی تر اما سخت تر به دست می آید. بالانس شعاعی وقتی به دست می آید که همه المان ها و وسایل در انواع سبک های دکوراسیون داخلی، حول یک نقطه مرکزی چیده می شوند.
۲.ایجاد نقطه کانونی:
اگر اصول اولیه طراحی داخلی در یک سالن یا اتاق به خوبی رعایت شود همیشه می توان یک یا چند نقطه کانونی در آن پیدا کرد. نقطه کانونی در حقیقت نقطه ای که در ابتدای ورود به اتاق یا سالن توجه شما را به خود جلب می کند. تلویزیون و شومینه اولین مثال ها از نقطه کانونی هستند. ویترین وسایل تزئینی و نوع مبلمان به خصوص در فضاهای کوچک نیز از دیگر نقاط کانونی می باشند که در ابتدای ورود بسیار چشم نواز خواهند بود. بعد از مشخص کردن نقطه کانونی شما میتوانید مبلمان خود را دور آن بچینید و دکورتان را راحتتر تکمیل کنید.
ایجاد نقطه کانونی
۳.رنگها در طراحی داخلی:
یکی از مهم ترین جنبه های هر طراحی رنگ است. رنگ به فضا روح می دهد و در طراحی مدرن بسیار مهم است که شما قوانین و روان شناسی رنگ را بشناسید. یک دکوراسیون مدرن خوب به دانش عمیقی از رنگ ها وابسته است.
رنگ عنصر کلیدی در طراحی دکوراسیون است می توانید از لحاظ بصری فضای شما را کوچک و بزرگ نشان داده، ارتفاع سقف را کوتاه و بلند کرده و روی روحیه افراد تاثیر بگذارد. اطلاع از اصول رنگها در دکوراسیون منزل میتواند به شما در انتخاب طرح رنگیتان کمک کند.
رنگ در طراحی داخلی
رنگهای روشن و ملایم نور را به خوبی منعکس میکنند و از لحاظ بصری این توهم در شخص ایجاد میشود که دیوارها در فاصلهی دورتری از آنها قرار دارند و به این ترتیب فضای اتاق شما بزرگتر از اندازهی واقعی آن بنظر میرسد. رنگهای تیره نور را جذب میکنند و به این ترتیب این تصور ایجاد میشود که دیوارها در فاصلهی نزدیکی از شما قرار دارند.
رنگ ملایم و پارچه درخشان احساس لوکس بودن را به هر اتاقی اضافه می کنند. استفاده از تعداد زیاد رنگ در دکوراسیون خانه مخصوصا فضای کوچک می تواند خانه ی شما را شلوغ و نامرتب نشان دهد. آبی روشن، سبز، خاکستری، سفید و کرمی رنگهای آرامش بخشی هستند که در دکوراسیون خانهها بسیار مورد استفاده قرار میگیرند.
رنگهای خنثی بهترین و سادهترین روش برای دکوراسیون خانه هستند زیرا که به خوبی با هر محیطی ترکیب شده و فضای هماهنگی را میسازند و مطمئنا شما به کمک آنها میتوانید طراحی موفقیتآمیزی داشته باشید.
رنگها در طراحی داخلی
ترکیب رنگها در دکوراسیون منزل حتما از قانون ۶۰-۳۰-۱۰ برای طراحی خود استفاده کنید. ۶۰% اتاق شما باید به یک رنگ غالب اختصاص یابد. این رنگ معمولا به عنوان رنگ دیوار در نظر گرفته میشود. برای ۳۰% اتاق نیز از یک رنگ ثانویه استفاده کنید. رنگ ثانویه معمولا برای مبلمان، پرده یا فرش بکار برده میشود. ۱۰% اتاق نیز باید به یک رنگ تاکید اختصاص یابد. معمولا رنگ تاکید از بین رنگهای مهیج و قوی مثل قرمز، نارنجی، زرد و طلایی انتخاب شده و در آثار هنری، کوسنها یا گلدانها بکار برده میشود.
۴.الگوها در طراحی داخلی:
الگو یک طراحی تزئینی یا شکلی که با تکرار خود ایجاد می شود. الگو تاثیر زیادی روی ظاهر و احساسات اتاق دارد. الگوی گل ظریف میتواند حس تازگی و باطراوتی را به شخص القا کند. در حالی که الگوهای گل بزرگ و پیچیده میتوانند کاملا فضای رسمی را بسازند.
بسیاری از طراحان داخلی توصیه میکنند که حداکثر از سه الگو برای طراحی داخلی خود استفاده کنید. استفاده بیش از حد از الگوها میتواند فضای بهم ریخته و شلوغی را ایجاد کرده و دکوراسیون شما را سرکوب کند. سعی کنید برای ۶۰درصد اتاق از الگوی اولیه، ۳۰درصد الگوی ثانویه و ۱۰درصد الگوی سومی استفاده کنید.
الگوها در طراحی داخلی
انتخاب نوع الگو و طرح به اندازه اتاق و نوع کاربرد بستگی دارد. الگوهای سنگین و پیچیده در اتاق های کوچک می تواند فضا را تنگ و آشفته نشان دهد. الگوی راه راه یکی از بهترین طرح هایی که در دکوراسیون خانه استفاده می شود. الگوهای راه راه پهن به صورت افقی روی دیوارها میتوانند از لحاظ بصری فضای کوچک شما را بزرگتر نشان دهند. نوارهای پهن عمودی نیز باعث میشوند که سقف کوتاه اتاق بلندتر بنظر برسد. به طور کلی سعی کنید از الگوهای مینیمال با رنگهای خنثی و ملایم در فضاهای کوچک استفاده کنید.
برای اتاق خواب بهتر است از الگوهای سادع و آرامش بخش استفاده کنید و از ایجاد هر گونه آشفتگی در این فضا دوری کنید. اگر دوست دارید که با کمک الگوهای جسورانه رنگ و روح تازه به اتاق خواب دهید، آن را برای دیوار پشتی تخت بکار ببرید تا هنگام استراحت و خواب آرامش را بهم نزند.
۵.بافت در طراحی داخلی:
هر چیزی که در اطراف شما وجود دارد دارای بافت است. فرقی نمی کند سطح صاف، زبر یا صیقلی باشد. بافت به جنسی که اشیا از آن ساخته می شوند گفته می شوند شما می توانید انواع بافت در پرده، فرش، پارچه، رومیزی و بسیاری از وسایل دکوراسیون پیدا کنید.
بافت در طراحی داخلی
اگر فضای خانه کوچک است می توانید با کمک بافت های صیقلی مثل آینه به بزرگ دیده شدن فضا کمک کنید. هر چقدر بافت کف شما سادهتر باشد، بیشتر میتواند فضا را بازتر نشان دهد. طراحان داخلی توصیه میکنند که در دکوراسیون خانههای کوچک از بافتهای درشت، ضخیم و برجسته استفاده نکنید.
۶.روشنایی در طراحی داخلی:
نورپردازی یکی از جنبه های مهم طراحی داخلی می باشد که باعث افزایش زیبایی و جذابیت محیط زندگی می شود. نور و روشنایی عنصر اصلی دکوراسیون داخلی میباشد که ظاهر خاصی را برای اتاق شما رقم زده و ترکیب بینظیری از عملکرد و زیبایی را به وجود میآورد. برای تامین روشنایی فضای زندگی با ۳ روش نورپردازی روبرو خواهید بود.
روشنایی در طراحی داخلی
روشنایی عمومی که همان روشنایی عادی و مورد نیاز در اتاق است. این نوع روشنایی بطور یکنواخت تمام اتاق را روشن می کند و باعث راحتی کاربران می شود. روشنایی محلی به روشنایی گفته می شود که در آن منبع نور برای یک فضای خاص که فعالیت یا کار بخصوص در آنجا می شود.
روشنایی تاکید به روشنایی محلی است اما برای اهداف خاص استفاده می شود. این روزها بسیاری از طراحان داخلی از روشنایی تاکید استفاده میکنند تا توجهات را به سوی لوازم تزئینی خاص مثل آثار هنری یا یک عکس جلب کنند.
جمع بندی:
امیدواریم این مقاله قواعد طراحی داخلی ساختمان برای شما مفید باشد شما می توانید نظرات و پیشنهادات خود را با ما در میان بگذارید. برای خرید واحد در مازندران با شماره های درج شده در سایت تماس حاصل فرمایید.