آنچه درباره ی پارکت باید بدانید!

آنچه درباره ی پارکت باید بدانید!

 در دکوراسیون منازل مختلف، یکی از عواملی که نقشی بسیار کلیدی در زیباسازی کلی خانه دارد، پارکتی است که در کف خانه نصب می‌شود.

البته لازم به ذکر است که به علت قیمت بالا و هزینه‌های زیاد ناشی از خرید و استفاده از سنگ ها برای نصب در کف خانه، استفاده از انواع سرامیک و پارکت، این روزها متداول‌تر است. اما استفاده از پارکت مزایا و معایبی دارد که صاحبان منازل و طراحان دکوراسیون باید از آن مطلع باشند تا با بررسی جزئیات فواید و البته نکات منفی مرتبط با آن، به انتخابی صحیح روی آورند

آنچه درباره ی پارکت باید بدانید!
آنچه درباره ی پارکت باید بدانید!

انواع پارکت:


پارکت‌ها به دو دسته پارکت‌های چوبی و پارکت‌های لمینت روانه بازار می‌شوند

چوب از جمله وسایلی است که در دکوراسیون منازل جزء اجزای اصلی و کلیدی محسوب می‌گردد.

از آنجا که قطع کردن درختان به منظور ساخت پارکت‌های چوبی در کارخانه‌های تولید کننده این اقلام، با محدودیت‌هایی همراه است به همین خاطر کارشناسان در این زمینه، در صدد برآمدند تا به جای استفاده از چوب طبیعی برای ساخت پارکت‌ها، از نوع صنعتی آن استفاده نمایند.

پارکت‌های صنعتی تحت عنوان لمینت، پارکت‌هایی هستند که برای ساخت آن‌ها از چوب طبیعی درختان استفاده نمی‌شود

مقایسه پارکت چوبی با پارکت لمینت:

1- عمر و دوام پارکت چوبی بیشتر از پارکت لمینت است:

 با سپری شدن زمان، میزان آسیب وارد شده به لمینت‌ها بیشتر از پارکت‌های چوبی است. بنابراین اگر بخواهیم از پارکتی استفاده کنیم که زمان بیشتری برای ما کار کند، پارکت‌های چوبی طبیعی دارای مقاومت بیشتری به نسبت لمینت‌ها هستند.

2- ویژگی تعمیر و ترمیم پارکت‌های چوبی بهتر از پارکت‌های لمینت است:

 اگر پس از گذشت زمان احساس کنیم پارکت ما به تعمیر احتیاج دارد، پارکت‌های چوبی امکان این کار را بهتر و راحت‌تر برای ما فراهم می‌کنند. چون پارکت‌های چوبی ضخیم‌تر بوده و از در کنار هم قرار گرفتن لایه‌های مختلف تشکیل شده‌اند لذا زمانی که آسیب یا جراحتی بر آن‌ها وارد می شود و در معرض خراشیدگی یا فرسایش قرار می‌گیرند و حتی سوراخ می‌شوند، با اتکا به ضخامت آن‌ها می‌توان این پارکت‌ها را ترمیم کرد و با جلا دادن آن شکل اولیه آن را تا حد قابل قبولی به آن برگرداند اما پارکت‌های لمینت که عمدتا تک لایه ای هستند امکان تعمیر و ترمیم را به خوبی مهیا نخواهند کرد.

3- پارکت لمینت دارای لغزندگی هایی نسبت به پارکت چوبی است:

 از آنجا که کف پارکت لمینت کمترین میزان شیار را دارد و خطوط چندانی روی آن دیده نمی‌شود و تقریبا از هر جهت صاف به نظر می‌آید، در نتیجه امکان سر خوردن روی آن بیشتر می‌شود و تردد را در خانه با مشکل مواجه خواهد کرد. اما طبیعت چوب وجود شیارهایی روی آن است که سبب ایجاد نوعی از اصطکاک شده و لغزندگی را به میزان قابل توجهی کاهش می‌دهد.

4- نرمی و انعطاف پذیری کم لمینت نسبت به پارکت چوبی:

چوب با وجود سختی‌هایی که به طور طبیعی از آن انتظار می‌رود، در بافت خود ویژگی‌هایی دارد که آن را نرم‌تر و منعطف‌تر می‌کند. اگر به دنبال پارکتی هستیم که در هنگام تردد و یا حتی نشست و برخواست روی آن، با سختی ها و عدم انعطاف آن رو به رو نشویم، استفاده از پارکت چوبی گزینه بهتری است.

5- مقاومت لمینت در برابر اجسام سخت تیز و برنده بیشتر از پارکت چوبی است:

همان طور که گفتیم میزان سختی لمینت‌ها فراتر از پارکت‌های چوبی است و به همین دلیل این نوع از پارکت در مواجهه با فرو رفتن اجسام نوک تیز مقاومت بیشتری را نسبت به پارکت‌های چوبی از خود نشان می‌دهد.

6- قیمت لمینت‌ها نسبت به پارکت‌های چوبی کمتر است:

 از آنجا که برای تولید پارکت‌هایی با چوب اصیل بر گرفته از درخت، هزینه‌های بیشتری صرف می‌شود و در کنار این‌ها، روند ساخت و تولید پارکت‌های چوبی سخت و زمان بر است و در مقابل لمینت‌ها به طور صنعتی ساخته شده و برای تولید آن‌ها سلسله مراتبی به سختی ساخت پارکت چوبی، طی نمی‌شود؛ لذا قیمت خرید پارکت‌های چوبی بالاتر از لمینت است.

7- پارکت لمینت به نسبت سرامیک، قابلیت عایق بودن دارد:

 پارکت‌های لمینت در مقابل سرامیک‌ها از ویژگی عایق بندی به شکل بهتری برخوردارند؛ محیط خانه را گرمتر نگه می‌دارند و در انتقال کمتر صدا نیز موفق‌تر عمل می‌کنند.

8- لمینت به نسبت پارکت سبک‌تر است.

9- پارکت لمینت نسبت به سرامیک نرم‌تر است:

پارکت های چوبی از سطحی نرم برخوردار هستند که راه رفتن روی آن ها را بسیار دل چسب نموده است و همین سخت نبودن سطح، از آسیب جدی به کف پا جلوگیری می کند.

پارکت لمینت:

این نوع پارکت به دنبال رفع عیوب پارکت های اولیه ساخته و تولید شد. پارکت لمینت در سطح بسیار بالایی توانایی مقاومت در مقابل رطوبت و گرما را داشته و در راستای تولید آن تدابیری در خصوص کاهش خطر گسترش آتش سوزی و همچنین هجوم موریانه ها اندیشیده شد و همچنین صدای ایجاد شده در صورت راه رفتن روی پارکت لمینت بسیار کاهش یافته و حتی از میان رفته است.

 .

آیا پارکت موریانه می‌زند؟

موریانه‌ها از چوب برای تغذیه بهره می‌گیرند، اما هر نوع چوبی قابلیت استفاده برای موریانه‌ها را ندارد و این موضوع نیز به نوع چوب آن‌ها برمی‌گردد. اگر برای ساخت پارکت‌های چوبی از چوب درختانی نظیر درخت گردو یا بلوط که مقاومت بسیاری داشته و علاوه بر این مواد غذایی مربوط به تغذیه موریانه‌ها نیز کمتر در آن‌ها یافت می‌شود، استفاده کنیم، کمتر در معرض خطر خواهیم بود.

پارکت‌های لمینت حتی به نسبت پارکت‌های چوبی نیز در مقابل خوردگی به واسطه موریانه‌ها مقاوم‌تر هستند.
موادی که در ساخت این نوع پارکت‌های صنعتی استفاده می‌شود، این امکان را فراهم نمی‌کند که موریانه‌ها بتوانند از این پارکت‌ها تغذیه کنند. به خصوص که به صورت پایه‌ای و قبل از نصب پارکت اصلی در زیر آن از لایه‌هایی از جنس فوم استفاده کرده و به این پارکت‌ها مقاومت بیشتری ببخشیم. اگر خانه ما در معرض گرما و رطوبت بالا نیز قرار داشته باشد، باز هم جای نگرانی نیست چرا که لایه‌های محکم و مقاوم این نوع از کفپوش اجازه آسیب به واسطه موریانه‌ها را نخواهد داد

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

.